İtalya Marmomac Fuarında Türk Firmaları - Fuar Nasıl Geçti? - Beklediklerini Buldular mı?Turkuaz Gazetesi

02.05.2024 - 12:25

İtalya Marmomac Fuarında Türk Firmaları – Fuar Nasıl Geçti? – Beklediklerini Buldular mı?

İtalya’nın Verona şehrinde 56. düzenlenen Marmomac fuarının nabzını tutmaya devam eden Turkuaz Medya ekibimiz fuarın son günlerinde yayınlarına devam ediyor. Turkuaz Medya sahibi Zeliha Ertek fuardaki sektör temsilcilerimize canlı bağlanarak fuar hakkında bilgiler alarak hoş sohbetler gerçekleştirdi. Zeliha Ertek sordu, sektör temsilcileri cevap verdi.

İtalya Marmomac Fuarında Türk Firmaları – Fuar Nasıl Geçti? – Beklediklerini Buldular mı?
Son Güncelleme :

30 Eylül 2022 - 15:41

Alacakaya Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Arslan: “Fuarda çoğunluk İtalyanlar’dan sonra bizlerin elinde diyebilirim. İlk gün için kesinlikle kötüydü ama ikinci gün gayet verimliydi. Fuara gelen ziyaretçi ülkeler arasında, Çin’den gelenler yok denecek kadar azdı. Amerika, Avusturalya ve Hindistan’dan katılımcının oldukça yoğun olduğunu görüyoruz. Fuar verimliliği açısından geçen yıla göre benzer, fakat pandemi öncesi yılları her zaman arıyoruz. Fuarda ki standımızda, Elazığ’dan çıkardığımız taşları sergiliyoruz. İlgi oldukça yoğun.” diyerek fuarı değerlendirdi.

Program devamında Şentaş Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Onur Şen: “İtalya dan sevgiler ve saygılar. Fuarın ilk günü çok kötüydü diyebiliriz. Bunun sebeplerinden bir tanesinin Bologna şehrinde düzenlenen Cersaie seramik fuarının olması ile bütünleştiriyoruz. O yüzden ilk gün yoğun değildi; fakat 2. gün yoğundu.  Umarız bugün de yoğun geçer. Fuar geneline bakacak olursak ve gelen ziyaretçileri gözlemlersek, genelde Ortadoğu ve Avrupa’dan ziyaretçiler var. Beklentimizi karşılayıp karşılamadığını fuarın sonun da göreceğiz şu an bir şey söylemek için erken.” diyerek tüm katılımcılara başarılar diledi.

Verona fuarında yaptığı Metaverse projeleri ve standları ile oldukça ilgi çeken Alimoğlu Marble firmasından Yönetim Kurulu Üyesi Burak Alimoğlu yaptığı çalışmaları ve fuar hakkındaki görüşlerini Turkuaz TV’ye aktardı. Burak Alimoğlu: “Fuarın 3. günündeyiz, bu sene geçen fuara nazaran keyifli bir fuar geçiyor diyebiliriz. Dünya’nın dört bir yanından katılımcılar var özellikle balkan ülkeleri yoğunlukta. İlk gün maalesef fiyaskoyla geçti. Alışılmamış bir fuar başlangıcı oldu. Müşterilerimiz fuar salı günü mü başlıyor? gibi sorularla şaşırttı. Umarım önümüzdeki fuarlarda yetkililer bunu değerlendirir ve çarşamba günü başlar. Fuara yeni bir çalışmayla geldik. Metaversede, standımıza koyamadığımız ya da standımızda olmayan plaka çeşitlerimizi müşterilerimize sergileyebileceğimiz bir ortam yarattık. Ayrıca altyapımız bu konu da oldukça iyi. Uluslararası düzeyde katılımcıyla şuanda sizinle yaptığımız gibi bağlantıdayız. Birçok müşterimizle gözlük takma vasıtası ile aynı toplantı sistemini paylaşma üzerine kurulu bu sistemle çok kişiye ulaşıyoruz. Bu konuda bir iki pilot müşteriyle anlaştık ve ülkelerine döndüklerinde gözlük alıp bizim uygulamamızı içine yüklemek vasıtasıyla bundan sonraki toplantılarımızı metaverse ortamında sağlamaya başlayacağız oraya yüklediğimiz plaka görselleriyle kişilerin malzemeleri bizlerle müzakere ederek satın almasını sağlayacağız.” Diyerek; Turkuaz ekibine de yaptığı yayınlardan dolayı teşekkür etti.

Fuarı gezmek ve gözlemlerde bulunmak için ziyaretçi olarak katılan Erdek Elmas Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Köse: “İlk 2 gün fuardaydım 3. gün itibariyle ayrıldım. Fuarda kendi standım yoktu ziyaretçi olarak katıldım. Tabii ki fuarda müşterilerimizi, toptancılarımızı, bayilerimizi gezdik ve ziyaretlerimizi yaptık. Ama gördüğümüz şudur; Hiç umduğumuz gibi bir canlı fuar göremedim. Ayrıca sizlere de Turkuaz ekibine böyle bir yayın yaptığı için çok teşekkür ederiz, başarılarınızın devamını diliyoruz.” Dedi.

Mabella Marble İhracat Müdürü Metin Düzer: “Mabella olarak bu fuara biz 4. Kez katılıyoruz. 2018’den beri katılım sağlıyoruz. Sadece geçen sene pandemiden dolayı ve fuar küçük çaplı olduğu için katılım sağlamadık sadece ziyaret etmiştik. Bu sene önceki senelere göre daha büyük, pandemiden sonraki ilk ciddi fuar. İlk gün mermer hollerinin çoğu boştu. Makina holleri biraz daha kalabalıktı. Gün itibari ile fuar kalabalığı artmaya başladı, gerçek alıcıların olduğu güzel bir fuar.  Bu fuar da katılımcı sayısı artmış. Katılımcı da ki artış sadece bizim ülkemizden değil diğer ülkelerden de çok fazla. Ziyaretçilere bakacak olursak kuru kalabalık gibi görünüyor. Aman aman bir ilginin olmadığını gözlemliyoruz. Fakat bu konuda net bilgi fuardan sonra daha çok belli olur.” diyerek Mabella standını gezdirerek, taşları tanıttı.

İtalyan firmalarının ağırlıkta olduğu holde her sene yerini alan Dimer Mermer’den Pazarlama & Satış Koordinatörü Engin Yıldız: “Geçmiş yıllar kıyasla özellikle koridorda dolaşan, standa giren çıkan insanlar çok fazla. Gelen insanlarda çoğunlukla farklı coğrafyalardan. Fuarı gezen kişiler gerçek alıcılar olarak görüyorum. Fuarın 3. günündeyiz ve şuan sabah saat erken ilerleyen saatlerde daha da güzel bir yoğunluk bekliyoruz. Geçmiş yıllara kıyasla kuzey Avrupa ülkelerinden çok az insan var. Hatta hiç yok denilebilecek durumda. Geçtiğimiz yıllarda Rusya ve Ukrayna dan çok insan gelirdi, onlar yok; Hindistan çok az. Çinliler var, onlarda Türk stantları yerine İtalyan stantlarını tercih ediyorlar. Amerika ve Avustralya’dan ziyaretçiler var. Orta doğu dan fazla ziyaretçi yok. ” dedi.

Turkuaz TV ‘nin diğer bir konuğu olan Tureks Turunç Mad. A.Ş. Genel Müdürü İsmail Aydemir ise fuar hakkında şunları söyledi: “Marmomacc Fuarı şu anda güzel geçiyor. İlk gün biraz yavaştı ama ikinci gün beklenen yoğunluk geldi. Bugün de şu an erken saat olmasına rağmen koridorlarda hareketlilikler başladı. Cersaie fuarının açılışı ile Marmomacc fuarının ilk günü aynı günlere denk gelmesi ilk gününü biraz yavaşlattı diye düşünüyorum. Biz Tureks olarak Bologna şehrinde düzenlenen cersaie fuarında da varız. Orada da hareketlilik güzeldi. Oradakilerin buraya dönüşüyle birlikte bu fuarda da hareketlilik artıyor. Biz Tureks olarak Dünya’nın sayılı markalı fuarlarına, marka değerimizi ve müşterilerimize yeni ürünlerimizi tanıtmak için 40 yıldır katılıyoruz.” diyerek fuarı değerlendirdi.

Delta Marble Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Şehitoğlu: ” Pandemi sürecinden sonra geçen yıl yapılan fuarı pek ciddiye almamak lazım. Fakat bu fuar daha canlı ve hareketli geçiyor. Bu fuar profesyonel bir şekilde güzel hazırlanılmış; profesyonel ziyaretçi sayısın da artış var. Rusya’nın ambargosundan dolayı Ruslar yok. Rakibimiz olan diğer ülkelerin sanayicilerin de endişe ve tedirginlik var. Enerji fiyatlarının yükselişinden kaynaklı maliyetlerin çok yüksek olmasından kaynaklı kıyasıya bir rekabet olacağını ön görüyorum.

Dün ben Cersaie fuarını ziyaret ettim. Önemli olduğunu düşündüğüm bir konu dikkatimi çekti bu konu dikkate alınmalı diye altını çizmek istiyorum. İspanya firmaları bu fuara katılmadan önce devletten bir destek almışlar, bu da seramik satarlarken faturanın altına konulan ekstra elektrik bedeli olan 3 Euro bedelini kaldırma kararı alınmış. Bu da Türk seramikçisinin fiyatının altında bir satış fiyatına denk geliyor. Bu dengesizlikten dolayı bu fuarda Türk firmalarını biraz buruk gördüm. Bizim fiyat rekabetinden önce fiyat birlikteliğini sağlamamız gerekiyor, çok önemli bir konu. Satabileceğimiz kadar üretmemiz lazım. Sektör olarak birlikteliği sağlamamız önemli bir konu. ” yorumlarında bulundu.

Dinamik Motor Redüktör A.Ş. Yön. Krl. Başkanı / Sermeks Mermer Şirket Müdürü Emre Tavman “ Bu fuara mermer firmamız olan Sermeks ile katıldık. Firmamız 2000 yılında kuruldu  ve 23 yıldır ihracat yapan bir firma ocak ve fabrika yok, sadece ticaretini yapıyoruz. Elektrik redaktörde ise İzmir Tire organize sanayide bir fabrikamız var üretim yapıyor ve satıyoruz. İzmir, Ankara, İstanbul da elektrik redaktör motorları satış noktalarımız dan ithalat ve ihracatları mızı gerçekleştiriyoruz.

Bizim bu fuara katılışımızın 23. Yılı. Bütün fuarlara katıldık. Geçen seneye göre iyileşme var. Geçen sene insanlar korkuyordu ve İtalyan hükümetinin 5 günlük 120 saatlik mecburiyeti vardı. Bu saati tamamladıktan sonra ayrılacaktık. Ancak test yapılır temiz çıkarsa uzatabiliyorduk. O yüzden de çok fazla bir hareketlilik yoktu, önceki senede fuar iptaldi. Bu senede herkes özlemiş ve kalabalık bir fuar her stantta ziyaretçi var.”Dedi.

Şahinkardeşler Mermer’den Ahmet Burak Şahin: ” İtalya dan sevgiler, Türk holünde yer alıyoruz. Türk bayrağımızı burada dalgalandırıyoruz. Şu an sabah saatlerindeyiz, düne göre daha güzel gidiyor. İlerleyen saatlerde yoğunluk daha da artmaya başladı. İnşallah temennimiz öğleden sonra daha çok yoğunluk olması. İnşallah güzel siparişlerle döneceğiz. Gelen ülkeleri gözlemlediğimde Rusya’dan çok gelen olmadığını gözlemledim ya da bize denk gelen olmadı. Şu an Avrupa’dan bayağı yoğunlukta müşterimiz var, Çin’den de yok maalesef, Hindistan’dan müşterilerimiz var. Şahinkardeşler bu fuara 16. Kez katılışı, şahsım olarak ikinci kuşak olarak yeni katılıyorum. Sektörü değerlendirecek olursak kendimizi daha iyi yerlere getirmeliyiz. Özellikle yeni kuşak olarak, ben ve sektörden arkadaşlarım olmak üzere hepimiz teknolojiyle bir çalışmalıyız. Eski, basmakalıp olan sistemi değiştirmemiz lazım.” diyerek ifadelendirdi.

 

Winterstone Satış Müdürü Bahadır Güler’ den Winter ailesi ve Fuar hakkında bilgi aldık. Konuşmasında Bahadır Güler: “Jeofizik Mühendisiyim, 2012 yılından bu güne yaklaşık 10 yıldırda bu firmada çalışmaktayım. Mermer sektörü ile de yine Winterstone çatısı altında katılmış bulunmaktayım. Son 3 yıldır da firmanın satış müdürlüğünü yapmaktayım. Winterstone 2007 yılında Türkiye de bayilik açarak aktif faaliyet göstermiştir. Firma 1847 yılından beri faaliyet göstermektedir ve İspanya firmasıdır. Firmamız, doğal taş ve mermer sektöründe de ihracat yapan firmalarımıza tedarik hizmeti sunmaktadır. Onların daha kaliteli, hızlı ve seri üretimini verdiğimiz hizmetlerle desteklemekteyiz. Firmamızın Avrupa, Amerika ve birçok Arap ülkesinde bayilikleri mevcuttur.

Türkiye pandemide frene basmadı, gaza bastı, basmaya da devam ediyor. Son 2,5 – 3 yıldır üretim anlamında Avrupa, Amerika ve Arap ülkelerinin üzerine çıktığını söyleyebilirim. Bu fuara 140’ın üzerinde Türk firması katıldı. Bu rakam yıldan yıla artarak geldi. Şuan burada bulunan Türk stantların fazlalığından Türk mahallesinde geziyormuş gibi hissediyoruz, buda Türkiye’deki doğal taş sektöründeki gelişmeyi gösteriyor.” Fuarın ne kadar ilgi gördüğünü bizim ekrandaki izleyicilerimizle paylaşan Bahadır Güler ‘ İnşallah hep birlikte daha güçlü ve daha büyük Türki ye için çalışmalarımıza devam edeceğiz.” mesajını verdi.

 

Fimar Mermer Muhammed Salih Yıldız: “İtalya’dan Selamlar, Fuarda müşterilerimizle kol kola stantların arasındayız geziyoruz ve keyifliyiz. Çok güzel bir fuar geçiyor heyecanlıyız ve umutluyuz. Abdül Fettah Bey, Arabistan’dan bir müşterimiz, Plato Mermerden Özkan bey bizim dostumuz ve arka kısımda da İMİB yönetimi var hep birlikte stantları geziyoruz. Bu fuar güzel geçiyor, geçen seneye çok çok iyi geçiyor. Stantları arasındayız, bütün sektöre buradan selamlarımızı gönderiyoruz. Mermerciliğin dışında bazı sektörlerde temsilciklerim var, temsil etmeye de devam edeceğiz. Geçen seneye göre gayet iyi bir fuar verimli geçiyor. Bu sene Çinlileri bile gördük. Dünyanın birçok ülkesinden ziyaretçileri görmek de mümkün.” diyerek sözü Plato Mermerden Kazım Büyükgüçlü’ye bıraktı.

Muhammed Salih Yıldız’ın müşterisi Abdül Fettah Bey’e mikrofon uzatınca: “Korona’dan sonra bu fuar da çok ciddi bir artış oldu. Umarım fuar iyi geçer ve ülkenize daha mutu dönersiniz inşallah ’dedi.

Platoma Mermerden Kazım Büyükgüçlü : “Fuarda var gücümüzle ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz. Yurt dışından oldukça yoğun talep var. Gelen ziyaretçilerle işbirlikleri yapıyoruz. Gayet iyi bir fuar. Bu fuar mermercilik sektörünün, fuar anlamında kalbi diyebiliriz. Burada olmamız gerekiyor. Türk mermer sektörü de burada dolayısı ile bizde gayet iyi bir şekilde ülkemizi temsil etmeye çalışıyoruz.” dedi.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Mecidiyeköy escort Şişli escort Bakırköy escort Halkalı escort Avcılar escort Şirinevler escort Bahçeşehir escort Taksim escort Beşiktaş escort Kartal escort Kadıköy escort Ümraniye escort Anadolu Yakası escort Maltepe escort Beylikdüzü escort Pendik escort Avrupa yakası escort Adana escort Kocaeli escort Antalya escort Gaziantep escort beşiktaş escort ataköy escort eskişehir escort fethiye escort sakarya escort muğla escort malatya escort samsun escort denizli escort konya escort kayseri escort ankara escort bursa escort izmir escort ataköy escort halkalı escort diyarbakır escort marmaris escort bodrum escort mersin escort tuzla escort ataşehir escort şişli escort Sancaktepe escort Zeytinburnu escort Antalya escort Ankara escort Avrupa yakası escort Denizli escort Kocaeli escort Merter escort Nişantaşo escort Levent escort Çapa escort Etiler escort Mecidiyeköy escort Taksim escort Beşiktaş escort Bakırköy escort Bahçeşehir escort Esenyurt escort Avcılar escort Avrupa yakası escort bayan Beykoz escort Üsküdar escort Göztepe escort Erenköy escort Suadiye escort Kurtköy escort Tuzla escort Bostancı escort Ümraniye escort Pendik escort Kadıköy escort Kartal escort Ataşehir escort Anadolu yakası escort Bodrum escort Konya escort Muğla escort Malatya escort Gaziantep escort Eskişehir escort Ankara escort İstanbul escort Kayseri escort Adana escort Şirinevler escort Halkalı escort Marmaris escort Fethiye escort Sarıyer escort Maltepe escort Fatih escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Başakşehir escort Ataköy escort Alanya escort Samsun escort Muğla escort İzmir escort Diyarbakır escort Bursa escort Antalya escort İstanbul escort Göztepe escort Gaziantep escort Adana escort Adana escort Anadolu yakası escort Ankara escort İstanbul escort Ataşehir escort Avcılar escort Avrupa yakası escort Bağcılar escort Bahçeşehir escort Bahçeşehir escort Beşiktaş escort Beykoz escort Bodrum escort Bostancı escort Bursa escort Eskişehir escort Gaziosmanpaşa escort Kadıköy escort Kartal escort Kocaeli escort Konya escort Konya escort Konya escort bayan Malatya escort Pendik escort Şirinevler escort Taksim escort Ümraniye escort Adana escort Antalya escort Bursa escort İzmir escort Bodrum escort Eskişehir escort Konya escort İzmir escort Beylikdüzü escort Kayseri escort İzmir escort Pendik escort Eskişehir escort İstanbul escort escort Fatih escort Antalya escort escort bayan Samsun escort İstanbul escort Bursa escort Antalya escort bayan Antalya bayan escort Antalya escortlar Adana escort Bursa escort İzmir escort Diyarbakır escort Maltepe escort Çekmeköy escort Beylikdüzü escort Şirinevler escort Ataköy escort Halkalı escort İstanbul escort Şişli escort Kayseri escort Antalya escort Mersin escort Mersin escort Mersin escort Şişli escort Mersin escort Kayseri escort

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız

pendik escortbostancı escortkadıköy escortgaziantep escortgaziantep escortizmir escorthttps://www.hosgeldinbonusuverensiteler.com/hitbetankara escortmataorbet1xbet üyeliktempobetjojobetcasibom girişataşehir escortholiganbet girişgates of olympusaviatorsweet bonanzadublinbet casinoPokerstars casinoInter casinoMebbistrendyol indirim kodubahis siteleriAvcılar Escortslot siteleri https://en-iyi-10-slot-siteleri.comçukurambar escortstarzbet adamsah.netgrandbettingtruvabetbahiscasinotarafbetbahiscommariobetbetistmarkajbetbetinematadornetcasibombelugabahisbetebet1xbetasyabahiscasinovalediscountcasinoelexbetfavoribahisbahiscombahiscombelugabahisbelugabahisbetistbetistceltabetceltabetklasbahisklasbahismariobetmariobetrestbetrestbettarafbettarafbettipobettipobetcasibomcasibomcasibomcasibomstarzbetsahnebetlimanbetredwinmatadorbetmatadorbetbetkombetkomcasibomcasibomcasibomcasibom7slotsbahigobahis1000bahisalbaymavibaywinbetexperbetkanyonbetkolikbetkombetlikebetmatikbetnisbetonredbetorspinbetparkbetperbetroadbetsatbettiltbetturkeybetvole24wincratosslotelitbahisfavorisenfunbahisgorabethilbetikimisliimajbetintobetjasminbetjetbahiskralbetligobetlordbahismarsbahismeritkingmilanobetmobilbahismostbetmrbahisneyinenoktabetnorabahisoleybetonbahisonwinorisbetparmabetperabetpiabetpinuppokerbetapusulabetredwinrexbetromabetsahabetsavoybettingbetkombahis siteleriblackjack siteleriCasinoBonanzacasino bonanzadeneme bonusurulet sitelerisweet bonanzacasino sitelericasino sitelericasino sitelerisupertotobettulipbettumbetpadisahbetvdcasinovenusbetwinxbet7slotsasyabahisbahis1000bahisalbahsegelbaywinbetebetbetexperbetkolikbetmatikbetonredbetorspinbetroadbettiltbetturkeybetvolecasibomcratosslotdumanbetelitbahisextrabetfunbahisgorabetgrandpashabethilbetimajbetjasminbetkalebetkralbetlimanbetmaltcasinomarkajbetmatbetmilanobetmobilbahismostbetgirisneyinenorabahisonwinpalacebetparmabetperabetpokerbetaredwinrexbetrokubetsahabetsavoybettingtarafbettruvabettumbetxslotartemisbitbaymavibetebetbetkolikbetkombetperbettiltceltabetimajbetklasbahisligobetlimanbetmariobetmatbetneyinesahabetistanbul escort bayancasibommariobetBetofficePusulabetSahabetdinamobetmarsbahismarsbahis twittermarsbahis girişdinamobetdinamobetdinamobet girişdinamobet twitterimajbetimajbet twitterimajbet girişsekabetsekabet twittersekabet girişoleybet twitter