Mısır kaynaklı "granit" ithalatı hakkında damping incelemesi başlatıldıTurkuaz Gazetesi

23.10.2024 - 18:32

Mısır kaynaklı “granit” ithalatı hakkında damping incelemesi başlatıldı

Mısır’dan gelen “granit” ithalatına yönelik olarak bir damping soruşturması açılmasına karar verildi.

Mısır kaynaklı “granit” ithalatı hakkında damping incelemesi başlatıldı
Son Güncelleme :

09 Ağustos 2024 - 10:36

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan ve Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ ile ilgili düzenlemeler açıklandı.

Bu düzenlemeyle, Mısır menşeli “granit” alımına ilişkin olarak damping soruşturmasının başlatılmasına yönelik esaslar belirlendi.

Buna göre, yerli üreticilerin başvurusu üzerine, dampingli olduğu iddia edilen bu ürünün, yerli üretim sektörünün ekonomik göstergelerinde maddi zarara neden olduğu değerlendirildi.

Yapılan incelemeler sonucunda, damping soruşturması açılabilmesi için yeterli bilgi, belge ve kanıtların bulunduğu anlaşıldığından, İthalatta Haksız Rekabeti Değerlendirme Kurulu’nun kararı ile Mısır menşeli granit ithalatına yönelik damping soruşturması başlatılmasına karar verildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız