Afyonkarahisar’da yaşayan ilkokul mezunu ev hanımı Birgül Şen (31), kendi iş yerini açma hayalini gerçeğe dönüştürmek için eşi Orhan Şen ile araştırma yaptı. Araştırmaları sonucunda KOSGEB’den destek alarak kendi mermer atölyesini kurdu.
KOSGEB’den girişimcilik kursu sertifikası ve hibe desteği alan Birgül Şen, mermerin anavatanı olarak bilinen İscehisar ilçesinde iki yıl önce mermer atölyesi açarak girişimci örneği anadolu yakası escort oldu. Mermeri kesip, istenilen ölçülerde şekillendirdikten sonra makinelerle işleyen Birgül Şen’in ürettiği dış ve iç kaplama tasarım taşları üreterek, başta ABD, Fransa ve Hollanda olmak üzere birçok ülkeye açılarak evleri süslüyor. Hedefi, işletmesinin hacmini büyüterek daha çok ülkeye satış yapıp, ülke ekonomisine döviz girdisi sağlamak olduğunun altını çizdi. Şu anda işletmesinde 6 kişiyi istihdam ediyor.
Şen: “Mermer erkek işi gibi görünse de kadınlar da yapabilir.”
Çocukluk yıllarından beri küçük taşlara merakının olduğunu söyleyen Şen, “Salgın döneminde bu işe girme kararı aldım. Bu işi başaracağım dedim ve başardım. Dört çocuğumun rızkını buradan kazanıyorum. Evde ev hanımı ve anneyim, iş yerinde iş kadını ve patronum. Bir yaşındaki oğlumu da iş yerime getiriyorum. Her zaman işimin başındayım. Mermer erkek işi gibi görünse de kadınlar da yapabilir. Herkes cesaretli olsun. Yapılmayacak iş yok. Herkese tavsiyem pes etmeden hayallerinin peşinden koşsunlar” diyerek sözlerine devam etti.
Dünyanın Dört Bir Tarafına Ürünlerimizi Gönderiyoruz
Birgül Hanımın eşi Orhan Şen elinden geldiğince eşine destek olmaya çalıştığını söyledi. İşlerini severek yaptıklarını vurgulayan Orhan Şen, “Atık mermer malzemelerinden ürünler yapıyoruz. İmalatın her aşamasını üstlendik. Talebe göre dünyanın dört bir tarafına ürünlerimizi gönderiyoruz. Eşimin başarısıyla gurur duyuyorum. Onun hayalleri uçsuz bucaksız. Ben de bu konuda sonuna kadar kendisinin yanında olacağım” dedi.