Dünya Devleri ‘Makinelerini’ Denizli’den AlacakTurkuaz Gazetesi

21.12.2024 - 17:22

Dünya Devleri ‘Makinelerini’ Denizli’den Alacak

Doğal taş, seramik ve metallerin işlenmesi için gelişmiş makineler üreten ve quartz üretim tesisleri kuran, Boeing ve Airbus gibi uluslararası büyük şirketlere de makine veren İtalya merkezli dünya devi Breton, Denizli merkezli mermer işleme tesisine sahip Ionic Stone bünyesinde kurulan Ion Makine’ye ortak oldu.

Dünya Devleri ‘Makinelerini’  Denizli’den Alacak
Son Güncelleme :

10 Eylül 2022 - 11:06

İtalyan devi BRETON, Denizli’li IONİC STONE’a ortak oldu

Doğal taş, seramik ve metallerin işlenmesi için gelişmiş makineler üreten ve quartz üretim tesisleri kuran, Boeing ve Airbus gibi uluslararası büyük şirketlere de makine veren İtalya merkezli dünya devi Breton, Denizli merkezli mermer işleme tesisine sahip Ionic Stone bünyesinde kurulan Ion Makine’ye ortak oldu. Yapılan ortaklık sonrasında kurulan şirketin ismi IonBreton olurken, şirketin Denizli’de üretim yapacağı açıklandı. Üretilecek yüksek teknolojili ürünlerin dünyanın birçok yerine Denizli’den ihraç edileceği ifade edildi.

 

1963’te kurulan ve ileri teknolojiye sahip ürünler üreten Breton, dünya çapında 100’den fazla ülkede yaklaşık 1000 kişiye istihdam sağlayarak, dünya çapında 1700’den fazla kayıtlı patent için 417’den fazla patentli buluş üreten Breton gücüne güç katmaya devam ediyor.

 

2001 yılında İngiltere’de kurulan Ionic Stone, 2011 yılında Denizli’deki mermer işleme tesisini devreye alarak, o günden bu yana, araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda elde ettiği inovatif mermer işleme metodları ile bilinen ve son yıllarda dünyaca ünlü uluslararası kuruluşlardan ödüller kazanan firma, yakın zaman da İngiltere Kraliyet Ailesinden aldığı teşekkür mektubu ile Türk kamuoyu tarafından tanınır hale gelerek hızlı adımlarla ilerliyor.

 

Geçmişi başarılarla dolu ve güçlü iki firma bir araya gelerek IonBreton ismi ile makinaları Denizli ilinde üretmeye başlıyor.

 

Doğal taş, seramik ve metallerin işlenmesi için gelişmiş makineler üreten İtalya merkezli dünya devi Breton, Denizli merkezli mermer işleme tesisine sahip Ionic Stone bünyesinde kurulan ve ürettiği fırınların tasarım ve yapım kalitesi ile son dönemlerde adından sıklıkla bahsettiren Ion Makine’ye ortak oldu. Breton’ dan yapılan açıklamaya göre; Mermer ve granit sağlamlaştırma (epoksi) fırın sistemlerinin üretiminde yenilikçi yapısıyla fark yaratan Türk şirketi Ion Makine ile Breton’un yaptığı ortaklık kapsamında yeni bir şirket kuruldu. Yeni şirketin ismi IonBreton olarak belirlenirken, IonBreton tarafından üretilecek tüm makine ve ekipmanları, Breton’ un satış ağı aracılığıyla dünyanın her bölgesine ihraç edilecek.

‘Türkiye’de Üretim Yapmak Stratejik Bir Karardı’

Yapılan ortaklık anlaşması sonrası açıklamalar yapan Breton CEO’su Dr. Dario Toncelli, iki firmanın sahip olduğu bilgi, uzmanlık ve tecrübelerinin bir araya gelmesi ile ortaya çıkan sinerjinin, sektörün çok ötesinde olduğunu ve bu sinerji sayesinde hem maliyet-etkin hem de tam otomasyonlu sistemlerin üretilebileceğini söyledi. Dr. Toncelli ‘’Türkiye’de üretim yapmak stratejik bir karardı ve bu kararı şirket misyonlarımızın benzer olması sayesinde rahatlıkla alabildik. Ayrıca Türkiye’deki profesyonel işgücü sayesinde maliyetlerimizi düşürebiliyoruz. Buna ilaveten Türkiye, taş işlemede yerleşik bir kültüre sahip ve coğrafi olarak Avrupa ve Asya pazarlarına rahatlıkla hizmet edecek bir konum’’ diye belirtti.

Şirketin Merkezi Denizli’de

2 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere 4 bin metrekarelik bir üretim tesisinde operasyonlarını yönetecek olan IonBreton, katlı fırın sistemleri ve otomatik yükleme/boşaltma robotlarının yanı sıra, doğal taş işleme ile ilgili AR-GE süreçlerine de devam edecek. Yapılan ortaklık sonrasında kurulan şirketin üretimlerinde tasarımlar Türkiye’de yapılacak. Sunulacak yenilikçi çözümler dünyaya IonBreton markası adı altında sunulacak.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız