Afyonkarahisar, MERSEM 2025 için Hazırlıklara BaşladıTurkuaz Gazetesi

22.10.2024 - 04:46

Afyonkarahisar, MERSEM 2025 için Hazırlıklara Başladı

Afyonkarahisar, 2025 yılının Ekim ayında düzenlenecek olan “MERSEM 2025 12. Uluslararası Mermer ve Doğal taş Kongresi ve Sergisi” için çalışmalara başladı. Etkinliğin düzenleme komitesi, şehir protokolünü ziyaret ederek hem kongre hakkında bilgilendirme yaptı hem de protokol üyelerini bu önemli organizasyona davet etti.

Afyonkarahisar, MERSEM 2025 için Hazırlıklara Başladı
Son Güncelleme :

08 Ekim 2024 - 10:53

MERSEM 2025 Yürütme Kurulu, ilk olarak Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile bir araya geldi. Ziyarette, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Maden Mühendisleri Odası Başkanı Ayhan Yüksel, Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Tütüncü, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı İbrahim Alimoğlu, İscehisar Mermerciler Derneği Başkanı Muharrem Çakmak, MERSEM Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Yıldız yer aldı. Görüşmede, kongrenin detayları paylaşıldı.

Heyet, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakaş’ı da ziyaret ederek kongre için iş birliği konularında görüş alışverişinde bulundu. Ardından Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’ı ziyaret eden yürütme kurulu, kongrenin tarihleri ve içerik planlaması hakkında bilgi verdi.

Son olarak, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser ile bir araya gelen heyet, kongrenin şehir ve sektör için önemi üzerinde durarak Afyon’un mermer sektöründeki rolünün bir kez daha altının çizileceğini vurguladı.

MERSEM Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat Büyüksağiş; “Amacımız, mermer ve doğal taş sektörünün güncel sorunlarını masaya yatırarak çözüm yollarını tartışmak, yeni teknolojiler ve yeniliklerle sektöre ışık tutmak. Afyonkarahisar’ın bu alandaki güç birliğini yeniden göstermek istiyoruz” dedi.

Kongre, 23-25 Ekim 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız