Şuayp Demirel 22 Yıllık Hayalini GerçekleştirdiTurkuaz Gazetesi

23.11.2024 - 11:20

Şuayp Demirel 22 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi

Şuayp Demirel 22 Yıllık Hayalini Gerçekleştirdi
Son Güncelleme :

03 Eylül 2020 - 11:29

Şuayp Demirel üniversiteden mezun olduktan sonra demirci atölyesinde babasıyla çalışmaya ve mermer ocaklarına yönelik aletler üretmeye başladı. Demirel, daha sonra Demmak Demireller Makine Sanayi ve Ticaret A.Ş.’yi kurdu.
Demmak Anonim Şirketi 64 yıllık tecrübesi ile ülke ve bölge kalkınmasında sektörün gelişip büyümesinde her zaman üzerine düşeni en iyi şekilde yerine getirme azim ve kararlılığı ile Avrupa Birliğine geçiş süresince Avrupa standartlarında makine üretip ihraç ederek ülke kalkınmasına pay sahibi olmak gayret ve çabası içerisinde başarılara imza atmıştır.

İthal edilen kaya kamyonlarını Türkiye’de üretme hayali kuran ve 1997’den itibaren bunun üzerinde çalışmalar yapan Demirel, 2019 yılında bu hayalini gerçekleştirdi.

Motor ve şanzımanı hariç tamamı yerli üretim olan ve “Deve” ismi verilen kaya kamyonu, 30 ton yük taşıyabiliyor. Kamyonun seri üretimi için yürütülen çalışmalara Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da destek veriyor.

İş adamı Demirel yaptığı açıklamada, mermer ocakları için makineler ürettiklerini, bu ocaklarda en büyük işlerden birinin kamyonlarla kaya parçalarının taşınması olduğunu söyledi.

Bu taşıma işinin bugüne kadar ithal kamyonlarla yapıldığını dile getiren Demirel, şunları kaydetti:
“İnsanın başaramayacağı hiçbir şey yoktur. Sadece düşünmesi ve aklını kullanması gerekir. Bu akılla da; ciddi bir proje, sıkı bir çalışma kişiyi hedeflediği noktaya götürür. Bende uzun süredir düşündüğüm ve projelendirdiğim bu kamyonun çalışmalarına 1997 yılında bu güne bu kamyon üzerine çalışıyordum. 2011’den bu güne ciddi manada yedek parçalarını yapmaya başladım. 2019 yılının ocak ayında kamyonu yapmaya karar verdim. Hedefim 29 Ekim 2019’da bu kamyonu piyasaya tanıtmaktı. Kendi imkanlarımla yaptığım bu kamyonu hedeflediğim tarihte bitirdim ve tanıttım. İnsan gücü ile birlikte kullandığım teknoloji beni bu başarıya götüren nokta oldu.

Deve Kamyonunu diğer klasik kamyonlardan ayıran özellik ise; arızası olmayan bir araçtır. Karda, yağmurda, çamurda ve eğimli arazide kötü hava koşullarında çalışabiliyor. Yapmış olduğum ar-ge çalışmalarında bu kamyona ihtiyaç olduğu kanısına vardım. Sektörde çok ihtiyaç duyulan stratejik bir araç olduğu için bunu yapmaya karar verdim. Yaptığımız çalışmanın sonucu da orta yerde, bunu da Allah’ın izniyle başardık. Bu başarılı çalışmayı memleketimizin insanıyla yaptık. ” dedi

 

“TÜRKİYE HER ŞEYİ ÜRETEBİLME KABİLİYETİNE SAHİP BİR ÜLKE”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, bir süre önce Afyonkarahisar’daki fabrikada incelemelerde bulunarak, kamyonu test etti.
Varank, “Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın bu ülke de isteyip te başaramayacağı hiçbir şey yok. Gördüğümüz bu devasal araç gerçekten çok güçlü. Bu şaheser eseri tek başına sanayicilerimiz sıfırdan tasarlayıp ürettiler. Bize de kullanarak gururlanmak düşüyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
Türkiye aslında her şeyi üretebilme kabiliyetine sahip bir ülkedir. En büyük değerimiz insanımız. 82 milyonluk büyük bir ülkeyiz. Özellikle genç nüfusumuz bu anlamda çok yetenekli.” dedi.

VARANK ; Sanayicilere Seslenerek ‘ BİZ SİZİN YANINIZDAYIZ.’ dedi

Dünyaya tanıtılan Türkiye’nin Otomobili’nin de halkta büyük coşku oluşturduğunu vurgulayan Varank, “Türkiye inanırsa her şeyi üretebilecek kabiliyette. Bunun en güzel örneklerinden bir tanesi de arkamızda duruyor.” değerlendirmesinde bulundu. Bakanlığının, her zaman sanayicilerin yanında olduğunu hatırlatan Varank, “Ben bütün sanayicilerimize şunu söylüyorum; gelin yatırım yapın, üretin, istihdam sağlayın. Biz sizin yanınızdayız.” ifadesini kullandı.

‘Biz Bunu Yaparız, Türk İnsanı Bunu Yapar’

Yerli kaya kamyonunun, çok büyük taşları ve kayaları taşıyabilen “belden kırmalı” diye tabir edilen kamyonlardan olduğunu aktaran Varank, sanayici ve iş adamı Şuayp Demirel’in başında bulunduğu aile şirketinin kendi imkan ve gayretleriyle bu aracı ürettiğini dile getirdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, şunları kaydetti: “Bu Deve kamyonunu, oturup düşünmüşler, bunu tasarlamışlar ve üretmişler. Ürettikleri bu kamyonu şu anda aktif olarak kendi mermer ocaklarında kullanıyorlar.
Normalde Türkiye’ de kullanılan bu araçlar ithal ediliyor. Fakat DEMMAK bunu kendisinin de üretebileceğinin araştırmasını yapıp, kendi gücü ile ‘Biz bunu yaparız, Türk insanı bunu yapar’ demiş ve üretmişler. İthal edilen kamyonla yerli üretilen bu kamyon arasında ki fiyat farkı da gözle görülür derecede olmuş daha ucuza mal edilen yerli kamyon başarılı olmuş.

DEVE Kaya Kamyonunda kullanılan motor ve şanzıman dışındaki tüm parçalar yerli imalat olup araç tasarımı ve yazılımı Türk mühendisler tarafından yapılmıştır. Bu projenin ortaya çıkmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatanımıza ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

Bu sayfanın içeriğini kopyalayamazsınız